هشتگ های داغ :‌ ‌‌
/ ثبت نام
0

ورزش و فواید آن

ورزش و فواید آن

فواید ورزش آنقدر واضح است که فکر نمی‌کنم کسی در موردش تردیدی داشته باشد. ورزش، همان درمان معجزه‌آسایی است که همه منتظرش بودیم. ورزش می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مهم مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت نوع 2، سرطان و خطر مرگ زودهنگام را تا 30٪ کاهش دهد. ورزش‌های محیطی، رایگان و انجام‌شان آسان است و تأثیر نسبتا فوری دارد. ورزش درمانی معجزه آسایی است که همیشه در دسترس‌مان داشته‌ایم، اما برای مدت طولانی از مصرف حداقل دوز توصیه‌شده غفلت کرده‌ایم.

فواید ورزش برای سلامتی

سن شما هر چه باشد، شواهد علمی قوی وجود دارد که نشان می‌دهد فعالیت بدنی می‌تواند به شما کمک کند زندگی سالم‌تر و شادتری داشته باشید. افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های طولانی‌مدت (مزمن) هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش یا فعالیت بدنی، همچنین می‌تواند عزت‌نفس، کیفیت خلق و خو، کیفیت خواب و انرژی را افزایش و همچنین خطر استرس، افسردگی، زوال عقل و بیماری آلزایمر را کاهش دهد. با توجه به شواهد فراوان، بدیهی به نظر می‌رسد که همه ما باید از نظر فیزیکی فعال باشیم. اگر می‌خواهید زندگی سالم و رضایت‌بخشی تا دوران پیری داشته باشید، ورزش یک ضرورت است. از نظر پزشکی ثابت شده که افرادی که فعالیت بدنی منظم انجام می‌دهند، کمتر در معرض خطر ابتلا به موارد زیر هستند.

  • بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی
  • دیابت نوع 2
  • سرطان روده
  • سرطان سینه در زنان
  • مرگ زودهنگام
  • آرتروز
  • شکستگی لگن
  • زمین خوردن (در میان افراد مسن)
  • افسردگی
  • زوال عقل

راه رفتن عادی ورزش به حساب می‌آید؟

بزرگسالان برای سالم‌ماندن، باید سعی کنند هر روز فعالیتی داشته باشند و هدفشان انجام حداقل ۱۵۰دقیقه فعالیت بدنی در طول یک هفته، از طریق انواع ورزش‌ها باشد. برای اکثر مردم، ساده‌ترین راه برای حرکت این است که فعالیت‌ها را بخشی از زندگی روزمره قرار دهند، مانند پیاده‌روی برای سلامتی یا دوچرخه‌سواری به جای استفاده از ماشین برای رفت‌وآمد. با این حال، هر چه این فعالیت‌ها را بیشتر انجام دهید، بهتر است. برای اینکه هر نوع فعالیتی برای سلامتی شما مفید باشد، باید به اندازه کافی سریع حرکت کنید تا ضربان قلب را افزایش دهید، سریع‌تر نفس بکشید و احساس گرما کنید. این سطح از فعالیت، فعالیت با شدت متوسط نامیده می‌شود.

در مقابل فعالیت متوسط، فعالیت با شدت شدید وجود دارد. شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می‌دهد فعالیت شدید می‌تواند مزایای سلامتی بیش از فعالیت متوسط داشته باشد. می‌توانید تشخیص دهید که چه زمانی فعالیت‌تان شدید است، زیرا به سختی و سریع نفس می‌کشید و ضربان قلب کمی بالا رفته است.

ورزش و زندگی مدرن

امروزه اکثرمان نسبت به قبل کمتر فعال هستیم و تا حدی به این دلیل است که فناوری و تکنولوژی، زندگی را آسان‌تر کرده است. سوار ماشین می‌شویم یا از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنیم. ماشین‌ها لباس‌ها را می‌شویند و ما خودمان را جلوی تلویزیون یا کامپیوتر سرگرم می‌کنیم. به این ترتیب، افراد کمتری کارهای یدی انجام می‌دهند و بیشتر ما مشاغلی داریم که کار فیزیکی و حرکتی کمی دارند. کار، کارهای خانه، خرید و سایر فعالیت های ضروری بسیار کمتر از نسل‌های قبلی است.

ما کمتر در محیط حرکت می‌کنیم و در نتیجه انرژی کمتری مصرف می‌کنیم. تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از بزرگسالان بیش از 7 ساعت در روز را در حالت نشسته، سر کار، رفت‌وآمد یا اوقات فراغت صرف می‌کنند. متاسفانه، افراد بالای 65سال هر روز 10ساعت یا بیشتر را به‌صورت نشسته یا دراز کشیده می‌گذرانند که این کار افراد را به کم‌تحرک‌ترین گروه سنی تبدیل می‌کند.

سبک های زندگی کم تحرک

عدم تحرک یا کم‌تحرکی، به‌عنوان “قاتل خاموش” توصیف می‌شود. شواهدی در حال ظهور است که نشان می‌دهد رفتارهای بی تحرک، مانند نشستن یا دراز کشیدن برای مدت طولانی، برای سلامتی واقعا مضر است. نه تنها باید سعی کنیم سطح فعالیت‌مان را بالا ببریم، بلکه باید مدت زمانی را که خود و خانواده صرف نشستن می‌کنیم، کم کنیم.

نمونه‌های متداول رفتار کم تحرک

تماشای تلویزیون، کار کردن با کامپیوتر، استفاده از ماشین برای مسیرهای کوتاه، نشستن برای کتاب‌خواندن، صحبت‌کردن طولانی یا گوش‌دادن به موسیقی در حالت نشسته، از جمله فعالیت‌های کم‌تحرک هستند. تصور می‌شود این نوع رفتارها، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن و همچنین افزایش وزن و چاقی را افزایش می‌دهند.

ورزش برای بزرگسالان 19 تا 64 ساله

  • حداقل 2روز در هفته فعالیت‌هایی انجام دهید که بر روی تمام گروه‌های عضلانی اصلی (پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه ها و بازوها) کار می‌کند.
  • در هفته حداقل 150دقیقه فعالیت با شدت متوسط یا 75دقیقه فعالیت با شدت شدید، انجام دهید.
  • ورزش را به‌طور مساوی در 4 تا 5روز در هفته، یا هر روز پخش کنید.
  • زمان نشستن یا دراز کشیدن را کاهش دهید و با انجام برخی فعالیت‌ها، دوره‌های طولانی سکون را از بین ببرید.

جمع‌بندی

ورزش‌هایی مثل پیاده‌روی، نیازی به هزینه‌های بالا ندارد و فقط کافی‌ است اراده کنید و به برنامه‌تان پایبند باشید. توصیه محققان بر این است که تنها بر روی ورزش به‌عنوان یک بخش از سلامتی تمرکز نکنید، بلکه عوامل مختلفی مانند مدیریت استرس و بی‌تحرکی، رژیم غذایی و خواب که در سلامتی نقش دارند را هم درنظر بگیرید، چرا که پیاده‌روی به تنهایی تضمین‌کننده سلامتی نیست. در کنار پیاده‌روی ورزش‌هایی مثل یوگا، دوچرخه سواری و تمرینات قدرتی می‌تواند بسیار موثر باشد. اگر فرد کم‌تحرکی هستید برای ترغیب خود می‌توانید از شمارش قدم‌ها استفاده کنید و یک دستورالعمل خاص برای خود تعیین کنید و روزانه از آن پیروی کنید. پیشنهاد می‌کنیم برنامه خود را از کم شروع کنید تا از فعالیت منصرف نشوید و به تدریج به قدم‌های خود اضافه کنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *